Категорија

Природни убавини

Острово – Галичко Езеро

Достапност : Во текот на целата година
Езерото Острово се наоѓа на јужниот дел покрај на Охридско езеро во близина на […]

с. Љубојно – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Во близина на селото Брајчино се наоѓа уште едно впечатливо село, во кое комбинирана […]

с. Брајчино – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Лоцирано на источните брегови на Преспанското Езеро, под планината Баба, со црквата Св. Петка […]

Остров Голем Град – Преспанско Езеро

Достапност : Во текот на целата година
Змиски Остров или Свети Петар е остров во Преспанското Езеро и е најголем остров […]

с. Љубаништа – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Селото се наоѓа на околу 30 км од центарот на градот Охрид покрај брегот […]

с. Пештани – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Селото Пештани се наоќа на околу 12 км југозападно од градот Охрид на самиот […]

Лабино Плажа – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Лабино е едниствената плажа во градот Охрид која нема концесионер и е своевидно месото […]

с. Горно Коњско – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Селото Горно Коњско е планинско селце се наоѓа на 10 тина километри од Охрид […]

с. Трпејца – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Селото Трпејца е едно од крајбрежните села долж патот од Охрид кон св Наум. […]

с. Велестово – Охридско

Достапност : Во текот на целата година
На околу 7 км од Охрид доспано преку асфалтиран пат , горе на планината […]
1 2 3 4