Категорија

Знаменитости

Semi-submarine – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
„Semi-submarine“ плови на површината од водата и не може да нурне како класична подморница. […]

Брод „Александрија“ – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Kапацитет 150 луѓе. Од мај до септември се вози редовна линија Охрид - Св. […]

Нуркачки центар „Амфора“ – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Нуркачкиот центар „Амфора“ е познат во јавноста по бројите еколошки акции за чистење на […]

Лапидариум, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
По повод јубилеите "485 години од постоењето на општиот музеј на Охридската архиепископија" (1516 […]

Парк на природата „Езерани“ – Ресен

Достапност : Во текот на целата година
Заштитено подрачје покрај езерото, прогласено со посебен закон на 17 февруари 2012 година, откако […]

Скејт Парк – Охрид

Достапност : Во текот на целата година
На околу 2 км од центарот на градт во 2009 година беше изграден скејт […]

Стар Чинар, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Стариот Чинар или Platanus orientalis е препознатлива локација на туристичката понууда на градот Охрид. […]

Кочеџик, Охрид

Достапност : Во текот на целата година
Кочеџикот или Celtis Australis кај старите охриѓани бил познат како Светиметодиево дрво или Свето […]

Планина Баба

Достапност : Во текот на целата година
Баба се наоѓа меѓу Пелагонија на исток и Преспанската котлина на запад. Таа, всушност, […]

Пелистерски Очи

Достапност : Во текот на целата година
Овие две езерца кои се наоѓаат на Пелистер уште се познати како Пелистерски очи. […]
1 2 3 10