+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Velestovo, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

807
Availability : Во текот на целата година

Village Velestovo, Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Велестово, Охридско

На околу 7 км од Охрид доспано преку асфалтиран пат , горе на планината Галичица на околу 1000 м надморска височина се наоѓаселото Велестово. Локацијата е атрактивна поради панорамскиот поглед кон Охридското Езеро , како и поради планинските патеки за рекреација . Има неколку цркви и манастир , најстарата црква е посветена на Успение Богородичино и потекнува ос 15 век .

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија