+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Trpejca – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1413
Availability : Во текот на целата година

Village Trpejca – Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Трпејца, Охридско

Селото Трпејца е едно од крајбрежните села долж патот од Охрид кон св Наум. Селото брои околу 80 жители. Трпејца е рибарско село на оддалечено околу 20 тина км од градот Охрид. Преку летниот период е одлична дестинација ја мирен одмор и релаксација покрај брегот на езерото, а некоклкуте ресторани ќе ве изнадат со нивните рибни специјалитети. Сместено во малиот залив има плажа која не е подолга од 200 м со бели камчиња кои го надополнуваат амбиентот со кристалните езерски водa. Во атарот на селото ја имаме црквата св.Никола како и црквата Богородица Заумска до која се доаѓа по воден пат.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија