+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Radozhda – Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

902
Availability : Во текот на целата година

Village Radozhda – Struga

0
Детали
  • Локација: с. Радожда, Струшко

На западниот брег на охридското езеро на само 2 км од албанската граница, како последно македонско село се наоѓа селото Радожда .На 725 м надморска височина ,мирно и тивко место дури и преку летниот период. Над селото се надвисува карпест гребен кој му дава необична мистика . Селото брои 7 цркви од кои онаа посветена на св .Никола е главна селска црква.пред влезот на селото има споменик -крст висок 20 метри, но како една од најзнацајните знаменитости се смета остатокот од зимската траса на познатиот пат Виа Егнатија кој во римско а и предримско време ја поврзувал Италија со Источниот свет.
Во близина на селото сочувани се оклу 100 метри во должина остатоци од калдрмата на Виа Егнатија.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија