+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Ljubanishta – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1618
Availability : Во текот на целата година

Village Ljubanishta – Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Љубаништа, Охридско

Селото се наоѓа на околу 30 км од центарот на градот Охрид покрај брегот на езерото. На 800 м надморска височина , воедно е и последното село од македонска страна а на околу 2 км се наоѓа границата со Р.Албанија. Во непосредна близина на селото е познатиот манастир посветен на св Наум , изворите на реката Црн Дрим, и автокампот „Љубаништа“ кој ја има единствената песочна плажа на брегот на охридското езеро од македонска страна , вистинска летна идила во дожина од околу 1 км.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија