+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Village Brajchino – Resen

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

799
Availability : Во текот на целата година

Village Brajchino – Resen

0
Детали
  • Локација: с. Брајчино, Ресен

Лоцирано на источните брегови на Преспанското Езеро, под планината Баба, со црквата Св. Петка од 16ти век, живописното Брајчино има типична селска архитектура на големи куќи со масивни ѕидови направени од зелен гранит, одразувајќи го некогашнот развој на овој плоден земјоделски предел, кога тргувањето со земјоделски добра претставувал главен извор на приход. Брајчинската река истекува преку селото во Преспанско Езеро. Можете да ловите пастрмка во реката, да одите на пикник или да ги посетите старите воденици покрај реката.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија