+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Via Egnatia Remains – Radozhda, Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

905
Availability : Во текот на целата година

Via Egnatia Remains – Radozhda, Struga

0
Детали
  • Локација: с. Радожда, Струшко

Патен правец кој датира од долго пред Римјаните да го уредат според нивните старндарди за изградба на патишта. Таа задача му е дадена на римскиот проконзул Гај Егнатиус по кого го нарекле Виа Егнатиа.
Денеска може да се видат остатоци во близина на селото Радожда , Струшко.Оваа артерија е значајна низ сите историски периоди бидејќиги поврзувала Западниот и Источниот свет , Рим со Истанбул. Со мали теренски отстапки и денска патиштата од Драч , Абанија до Солун, Грција ја следат трасата на Виа Егнатиа.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија