+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

St. Kiril and Metodij Monuments, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1224
Availability : Во текот на целата година

St. Kiril and Metodij Monuments, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Споменикот посветен на Светите Кирил и Методиј е поставен во Охрид во близина на главното пристаниште уште во 1989 година . Ова спомен обележје сведочи за значењето на градот Охрид во времето на сесловенската преродба и писменост уште од почетокот на 9 век. Изработен е од македонскиот скулптор академик Томе Серафимовски.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија