+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Saraj of Niyazi Beg, Resen

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

865
Availability : Во текот на целата година

Saraj of Niyazi Beg, Resen

0
Детали
  • Локација: Ресен

Сарај на Нијази Бег

Сарај – споменик на културата, изградена во почетокот на 20 век во времето на Младотурската револуција во стилот на нео-класицизмот по примерот на француската архитектура во која се наоѓа Aрхеолошката музејска збирка, Домот на Културата, ресенската Kерамичка колонија која е членка на интернационалната академија за керамика при УНЕСКО, како и спомен-музејската поставка на сликарката Кераца Висулчева.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија