+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Peak Pelister – Mountain Baba

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

694
Availability : Во текот на целата година

Peak Pelister – Mountain Baba

0
Детали
  • Локација: планина Баба, Преспа

Врвот Пелистер е највисокиот врв на планината Баба, неговата висина изнесува 2601 метар над нивото на морето. Од релјефните облици на Пелистер највпечатливи се т.н. камени реки. Тоа се наклони на релјефот исполнети со блокови од стени со различен состав. Според височината, планината е трета највисока планина во Република Македонија. Исто така овој врв е дел од Националниот Парк кој го носи истото име Пелистер.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Активност 3Искачување

Мапа
Галерија