+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Ostrovo – Lake Galichko

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

784
Availability : Во текот на целата година

Ostrovo – Lake Galichko

0
Детали
  • Локација: Охрид

Езерото Острово се наоѓа на јужниот дел покрај на Охридско езеро во близина на манастирот Свети Наум. Ова езеро спаѓа во типот на лагуни, кое е издвоено како посебен поттип на крајбрежно-изворско езеро.Ова езеро е создадено со снижувањето на нивото на Охридското Езеро, при што некогашното заливче под дејството на брановите постепено е затворено со крајбрежен бедем широк околу 10 м. Езерото е долго 220 м, широко 140 м, а најголемата длабочина му изнесува 3,5 м. Во езерото се наоѓаат два острова, од коишто помалиот се користи како ресторан, а поголемиот е целосно обраснат со шума. Езерото претставува строго заштитена зона на Националниот парк „Галичица“.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Активност 3Пловење со чамец

Мапа
Галерија