+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Old Chinar (Old plane tree), Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

906
Availability : Во текот на целата година

Old Chinar (Old plane tree), Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Стариот Чинар или Platanus orientalis е препознатлива локација на туристичката понууда на градот Охрид. Лоциран е во Охридската чаршија на плоштадот „Чинар“ и е прогласен за природна реткост. Според легендата дрвото е старо 11 века , а го засадил Свети Климент. Тој е едно од најпопуларните места за средби во градот …„се гледаме кај Чинарот “.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија