+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Museum of Ohrid pearls – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1255
Availability : Во текот на целата година

Museum of Ohrid pearls – Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Во 2016 та година градот Охрид ја збогати туристичката понуда со отворањето на Музејот на Охридскиот Бисер ,, кој претставува заштитен бренд на градот Охрид и Македонија.Музејот е во сопственост на семејството Филеви кои скоро еден век ги изработуваат охридските бисери .Приказната е неверојатна , но сознанието дека охридските бисери се дел од накитот на многу светски познати личности од минатото па и денeс а некои се дел од колекциите на накит на старите охриѓани преку еден век е бесценето.

Работно време

  • 09:00 – 23:00ч

Изработки

  • Сувенири
  • Бисери
  • Охридски бисери
Активности

Активност 1Изложба

Активност 2Сувенири

Активност 3Охридски бисери

Мапа
Галерија