+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

House of Robevci – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1345
Availability : Во текот на целата година

House of Robevci – Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Куќата на Робевци е изградена во средината на 19 век, и според својaта големина и по архитектонскиот израз, претставува своевиден статусен симбол за семејството, чии трговски врски воделе од Истанбул до Виена, Трст и Лајпциг. Во 1996 година, Куќата на Робевци е  ставена под заштита на Законот за заштита на спомениците на културата на Република Македонија како вредно културно-историско градителско наследство со препознатливите карактеристики на староградската охридска архитектура од XIX век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија