+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Early Christian basilica – Manchevci, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

717
Availability : Во текот на целата година

Early Christian basilica – Manchevci, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Манчевци, Охрид

Локалитетот се наоѓа во близина на катедралната црква Света Софија, на потегот кон Античкиот театар, во густо населен дел на стариот град и најверојатно се протега и под околните куќи. Базиликата, која е една од деветте базилики во градот и потекнува од периодот на IV-V век од нашата ера, има прилично зачуван поден мозаик со декоративен аранжман што бил карактеристичен за IV и V век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија