+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Church “St Stefan Panzir” – Shipokno, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

718
Availability : Во текот на целата година

Church “St Stefan Panzir” – Shipokno, Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Шипокно, Охридско

Пештерната црква е лоцирана на околу 5 км јужно од Охрид од левата страна на патот кој води кон селото Пештани. Посветена е на првиот маченик на христијанската вера Св.Стефан.Постоењето на оваа црква се датира уште во 9 век додека фрескоживописот е изработен 14 или 15 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија