+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Church St. Sava – Pretor

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

628
Availability : Во текот на целата година

Church St. Sava – Pretor

0
Детали
  • Локација: Претор, Ресен

Црква Св. Сава Претор – Изградена во 14 век била метох на Сливничкиот манастир. Црквата се темели на постара црква посветена на Свети Никола. Таму се наоѓала и познатата икона на Свети Јован Крстител.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија