+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Church “St. Kliment and Pantelejmon” – Plaoshnik, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

823
Availability : Во текот на целата година

Church “St. Kliment and Pantelejmon” – Plaoshnik, Ohrid

0
Детали
  • Локација: Плаошник, Охрид

Познат религиозен локалитет од почетоците на христијанството. Пронајдени се неколку ранохристијански базилики и остатоци од црквата Свети Пантелејмон, изградена од Св. Климент Охридски, кој таму и живеел. На 11.08.2002 е осветен новоизградениот храм Св. Климент и Пантелејмон кој претставува реплика на Светиклиментовата црква. По 530 год., овде повторно се пренесени моштите на Св. Климент Охридски.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија