+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Church “Rozhdestvo Bogorodichno” – Kalishta, Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

687
Availability : Во текот на целата година

Church “Rozhdestvo Bogorodichno” – Kalishta, Struga

0
Детали
  • Локација: Калишта, Струшко

Црквата е позната и како Воведение на Пресвета Богородица. Според  градбата и датацијата црквата потекнува од 11 век. Денешните жители веруваат во легендата која вели дека тука бил круснисан Цар Самоил па оттука доаѓа и називот „кралска црква“.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија