+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Chapel of St. Theodor Tiron, monastery complex Kalishta, Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

585
Availability : Во текот на целата година

Chapel of St. Theodor Tiron, monastery complex Kalishta, Struga

0
Детали
  • Локација: с. Калишта, Струшко

Свети Теодор Тирон е манастирски параклис кој се наоѓа во Калишкиот манастир во струшкото село Калишта. Се наоѓа во новиот конак кој е изграден и живописан во 2002 година. овој конак монасите од братството го користат за совршување на своите молитвени правила во зимскиот период. Овој параклис, односно целиот конак е надвиен од вековните гранки на стариот чинар, кој го зазема централното место во манастирот. Стар е околу 700 години и се верува дека неговиот постанок е паралелен со населувањето на првите монаси во овој комплекс.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија