+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Cave Church “St Petar and Pavle” – Konjsko, Prespa

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

950
Availability : Во текот на целата година

Cave Church “St Petar and Pavle” – Konjsko, Prespa

0
Детали
  • Локација: с. Коњско, Преспанско

Свети Петар и Павле претставува пештерна црква во с.Коњско село Коњско Пештерниот храм се наоѓа во пазувите на Пречна планина 1,5 км јужно од селото и претставува еден природен пештерен отвор, кој денес со повлекување на нивото на Преспанско езеро на околу 20 m високо во карпите, е со многу тежок пристап. Пештерата се состои од два дела, пред комора, или место за молитва и внатрешен дел, т.е. монашко живеалиште. Црквата датира од 14 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија