+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Cave Church “St Bogorodica” – Velgoshti, Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

765
Availability : Во текот на целата година

Cave Church “St Bogorodica” – Velgoshti, Ohrid

0
Детали
  • Локација: с. Велгошти, Охридско

Сместена е во природна пештера во карпестиот предел на планината Петринорескоживописот веројатно датира од крајот на 14 век. Тоа е тешко пристапен предел. Според видливите остатоци од фрескоживописот веројатно датира од крајот на 14 век.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија