+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Cave church „Rozhdenstvo Bogorodichno“, Struga

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1009
Availability : Во текот на целата година

Cave church „Rozhdenstvo Bogorodichno“, Struga

0
Детали
  • Локација: с. Калишта, Струшко

Црквата Рождество на Пресвета Богородица e црква на Првата охридска парохија во Охридското архијерејско намесништво во Дебарско-кичевската епархија на Македонската Православна Црква. Оваа црква се наоѓа во населбата Канео и е сместена во карпа под црквата „Св. Јован Канео“.

Цркваата ,,Рождество на Пресвета Богородица“ е еднокорабна во две нивоа: едното ниво е посветено на ,,Св. Петка“ и на тоа ниво има вода, а другото ниво кое е повисоко е посветено на ,,Рождество на Пресвета Богородица“.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија