+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Biljanini Springs – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1370
Availability : Во текот на целата година

Biljanini Springs – Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Најпознатиот симбол на Охрид, Билјанините Извори. Многу легенди и верувања се врзани за нивното создавање, а најпознати се онаа за убавата Билјана од чии солзи се создале Изворите, и онаа за Билјана која платно белела за своите се уште незнаени свекор и свекрва. Со вода од изворите се снабдува и Хидробиолошкиот завод, научна институција која се занимава со ендемскиот жив свет на Охридското Езеро, како со негово проучување, така и со негова заштита.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија