+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Art gallery – Upevche – Ohrid

0
Send Us An Enquiry
Full name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1218
Availability : Во текот на целата година

Art gallery – Upevche – Ohrid

0
Детали
  • Локација: Охрид

Уметничкото ателје и галерија УПЕВЧЕ беше отворено во старата семејна куќа, каде што се изложени многу дела на Славко УПЕВЧЕ, како и дела и мозаици на неговиот син Никола УПЕВЧЕ, двајцата дипломирани сликари на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.

Во галеријата се организирани неколку независни самостојни изложби: Златка Пентова, академска сликарка од Софија, Бугарија; од Јасмина Томовска, академски сликар од Скопје; од Предраг Урошевиќ, академски сликар од Скопје, сликарот Драган Ристески од Охрид и други автори.

Активности

Активност 1Разгледување

Активност 2Истражување

Мапа
Галерија