+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Lake Prespa

Village Brajchino – Resen

Availability : Во текот на целата година
Лоцирано на источните брегови на Преспанското Езеро, под планината Баба, со црквата Св. Петка […]

Village Oteshevo – Resen

Availability : Во текот на целата година
На западниот брег на Преспанското Езеро во средина на богата шума се наоѓа Центар […]

Island Golem Grad – Lake Prespa

Availability : Во текот на целата година
Змиски Остров или Свети Петар е остров во Преспанското Езеро и е најголем остров […]

Dupeni Beach – Dolno Dupeni, Resen

Availability : Во текот на целата година
Оваа плажа во Долно Дупени е, која поради нејзиното име ја нарекуваат и плажа […]

Connect Beach – Slivnica, Resen

Availability : Во текот на целата година
Connect Beach - Сливница - Ресен - Преспанско езеро.Најубавата плажа во Македонија за 2016 […]

Church and monastery “St. Gjorgi” – Kurbino, Resen

Availability : Во текот на целата година
25 април, 1191 г., една мала група на зографи, на Бога само познати, го […]

Church and monastery “St. Bogorodica”, Slivnica

Availability : Во текот на целата година
Црква Св. Богородица Сливница – Манастирот е посветен на Света Богородица и има манастирски […]

Cave Church “St Petar and Pavle” – Konjsko, Prespa

Availability : Во текот на целата година
Свети Петар и Павле претставува пештерна црква во с.Коњско село Коњско Пештерниот храм се […]

Saraj of Niyazi Beg, Resen

Availability : Во текот на целата година
Сарај на Нијази Бег Сарај – споменик на културата, изградена во почетокот на 20 […]

Church “St. Petka”, Brajchino

Availability : Во текот на целата година
Црква Св. Петка Брајчино – Црквата е еднокорабна мала црква со тространа апсида. Живописот […]
1 2 3 4