+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Category

Landmarks

Upper Gate – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Горна Порта е еден од најзачуваните влезови на градот но и важно археолошко наоѓалиште […]

Church and monastery “St. Gjorgi” – Kurbino, Resen

Availability : Во текот на целата година
25 април, 1191 г., една мала група на зографи, на Бога само познати, го […]

Church “Mal St. Kliment” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
До денес не се откриени пишувани податоци за нејзиното живописување, но според изведбата на […]

Urania House – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Куќата на Уранија во Охрид е изградена во втората половина на XIX век. Куќата […]

Ohrid Bazaar – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Според белешките на турскиот патеписец Евлија Челеби од XVII век, Охридската чаршија зафаќала доста […]

Church St. Konstantin and Elena, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Лоцирана помеѓу основното училиште Св.Климент Охридски и црквата Богородица Перивлепта се наоѓа малечка црква […]

Fakjac na krst, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Овој споменик лоциран непосредно пред главното пристаниште на градот Охрид претсавува спомен обележје на […]

Turbe of Sinan Celebi, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
ТУРБЕ НА СИНАН ЧЕЛЕБИ (Охрид, 1493) – подигнато во непосредна близина на Климентовата црква […]

A. Den. Dolard Monument, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
А.Ден Долард е холандски писател кој како го посетил Охрид во 1931 година и […]

Viewpoint „Leskoski ears“ – Galichica

Availability : Во текот на целата година
Видиковецот се наоѓа на преспанската страна од Паркот, на надморска висина од 1490 м. […]
1 2 3 4 5 10