+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Category

Landmarks

Boat “Alexandria” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Kапацитет 150 луѓе. Од мај до септември се вози редовна линија Охрид - Св. […]

Semi-submarine – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
„Semi-submarine“ плови на површината од водата и не може да нурне како класична подморница. […]

Nature Park “Ezerani” – Resen

Availability : Во текот на целата година
Заштитено подрачје покрај езерото, прогласено со посебен закон на 17 февруари 2012 година, откако […]

Diving center „Amfora“ – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Нуркачкиот центар „Амфора“ е познат во јавноста по бројите еколошки акции за чистење на […]

Lapidarium, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
По повод јубилеите "485 години од постоењето на општиот музеј на Охридската архиепископија" (1516 […]

Old Chinar (Old plane tree), Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Стариот Чинар или Platanus orientalis е препознатлива локација на туристичката понууда на градот Охрид. […]

Kochedjik, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Кочеџикот или Celtis Australis кај старите охриѓани бил познат како Светиметодиево дрво или Свето […]

Skate park – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
На околу 2 км од центарот на градт во 2009 година беше изграден скејт […]

Peak Pelister – Mountain Baba

Availability : Во текот на целата година
Врвот Пелистер е највисокиот врв на планината Баба, неговата висина изнесува 2601 метар над […]

Mountain Baba

Availability : Во текот на целата година
Баба се наоѓа меѓу Пелагонија на исток и Преспанската котлина на запад. Таа, всушност, […]
1 2 3 10