+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Category

Cultural sights

Church St. Bogorodica Perivlepta, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Црквата Св. Богородица Перивлепта се наоѓа во стариот дел на Охрид и претставува дел […]

Museum of Ohrid pearls – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Во 2016 та година градот Охрид ја збогати туристичката понуда со отворањето на Музејот […]

Memorial House of Miladinovi brothers – Struga

Availability : Во текот на целата година
На местото на поранешната семејна куќа на славните браќа преродбеници од 19 век Димитар […]

Locality Plaoshnik, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Локалитетот Плаошник се наоѓа во јужното подножје на повисокиот (западниот) рид на Охрид, на […]

Samoil’s Fortress, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Во најстарите извори кај Полибиј, во кои за прв пат се споменува античкото име […]

Ancient theater, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Античкиот театар е лоциран во подножјето на источната косина на повисокиот охридски рид, под […]

Lower Gate – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Долната порта била лоцирана на само 20 тина метри од охридското езеро во близина […]

Church St. Jovan Bogoslov – Kaneo, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
„Свети Јован Богослов Канео“ — една од најпознатите цркви во Охрид, на карпестиот рид над плажата Канео во […]
1 6 7 8