+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Category

Cultural places

Cave church „Rozhdenstvo Bogorodichno“, Struga

Availability : Во текот на целата година
Црквата Рождество на Пресвета Богородица e црква на Првата охридска парохија во Охридското архијерејско намесништво во Дебарско-кичевската епархија на Македонската Православна Црква. […]

Zejnel Abedin Pasha Tekje, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Во непосредна близина на Стариот чинар во старата охридска чаршија се наоѓа Зејнел Абедин […]

Church „Voznesenie Hristovo“ – Vishni, Struga

Availability : Во текот на целата година
Воснесение Христово (позната и како Свети Спас) e пештерна црква во близина на струшкото село Вишни. Црквата се наоѓа […]

Chapel of St. Theodor Tiron, monastery complex Kalishta, Struga

Availability : Во текот на целата година
Свети Теодор Тирон е манастирски параклис кој се наоѓа во Калишкиот манастир во струшкото село Калишта. Се наоѓа во […]

Museum „Dr. Nikola Nezlobinski“ – Struga

Availability : Во текот на целата година
Музејот е комплексна институција која вклучува оддели за: биологија, археологија, етнологија, историја, историја на […]

Via Egnatia Remains – Radozhda, Struga

Availability : Во текот на целата година
Патен правец кој датира од долго пред Римјаните да го уредат според нивните старндарди […]

Elen Stone – Struga

Availability : Во текот на целата година
На околу стотина метри од комплексот во Калишта се наоѓа областа позната како Елен […]

Ethnological museum – Podmochani, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Етнолошки музеј — музеј во преспанското село Подмочани со една од најбогатите етнолошки збирки […]

Alipasha’s mosque, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Се наоѓа во старата охридска чаршија , се претпоставува дека е изградена во 16 […]

Halveti Tekje, Struga

Availability : Во текот на целата година
Халвети теќе се наоѓа во близина на центарот на Струга и претставува споменик од […]
1 2 3 4 5 6 8