+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Natural beauties

Village Brajchino – Resen

Availability : Во текот на целата година
Лоцирано на источните брегови на Преспанското Езеро, под планината Баба, со црквата Св. Петка […]

Village Oktisi – Struga

Availability : Во текот на целата година
Во близина на Вевчани, во планинското село Октиси се наоѓа христијанска базилика од крајот […]

Village Gorna Belica – Struga

Availability : Во текот на целата година
Лоцирано на 1600 метри над нивото на пораст на дрвјата, и блиску до албанската […]

Village Trebenishta, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
На само неколкукм од Охрид на магистралниот патен правец е-65 ,од Скопје кон Охрид […]

River Crn Drim, Struga

Availability : Во текот на целата година
Реката Црн Дрим извира кај манастирот св.Наум ,поминува низ Охридското езеро и се излева […]

National Park Galichica

Availability : Во текот на целата година
Галичица е национален парк во Македонија од 1958 година. Овој парк опфаќа делови од планинскиот […]

Island Golem Grad – Lake Prespa

Availability : Во текот на целата година
Змиски Остров или Свети Петар е остров во Преспанското Езеро и е најголем остров […]

Labino Beach – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Лабино е едниствената плажа во градот Охрид која нема концесионер и е своевидно месото […]

Village Ljubanishta – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Селото се наоѓа на околу 30 км од центарот на градот Охрид покрај брегот […]

Village Peshtani – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Селото Пештани се наоќа на околу 12 км југозападно од градот Охрид на самиот […]
1 2 3 4