+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Natural beauties

Peak Pelister – Mountain Baba

Availability : Во текот на целата година
Врвот Пелистер е највисокиот врв на планината Баба, неговата висина изнесува 2601 метар над […]

Mountain Baba

Availability : Во текот на целата година
Баба се наоѓа меѓу Пелагонија на исток и Преспанската котлина на запад. Таа, всушност, […]

Postvolcanic Phenomenon Duvalo – Kosel, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Во охридски Косел се појави поствултанска појава, а вулканот е одамна загаснат. Некогаш бил […]

Area Konjsko – Resen

Availability : Во текот на целата година
Областа Коњско е едно од најатрактивните населби, не само во Преспа, туку и во […]

Pelister’s Eyes

Availability : Во текот на целата година
Овие две езерца кои се наоѓаат на Пелистер уште се познати како Пелистерски очи. […]

Village Oktisi – Struga

Availability : Во текот на целата година
Во близина на Вевчани, во планинското село Октиси се наоѓа христијанска базилика од крајот […]

Village Gorna Belica – Struga

Availability : Во текот на целата година
Лоцирано на 1600 метри над нивото на пораст на дрвјата, и блиску до албанската […]

Village Vishni – Struga

Availability : Во текот на целата година
Лоцирано во подножјето на планината Јабланица околу 10 км северозападно од Струга се наѓа […]

Village Vajtosh – Struga

Availability : Во текот на целата година
На означените пешачки патеки над Вевчани се остатоците на стариот римски пат Виа Егнација, […]

Ostrovo – Lake Galichko

Availability : Во текот на целата година
Езерото Острово се наоѓа на јужниот дел покрај на Охридско езеро во близина на […]
1 2 3 4