+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Cultural sights

Monastery St. Naum – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Свети Наум Охридски црквата ја подигнал во 900 година и ја посветил на Светите […]

Church „Bogorodica Prechista“ – Vranishta, Struga

Availability : Во текот на целата година
Црквата е позната и како Воведение на Пресвета Богородица. Според  градбата и датацијата црквата […]

Memorial gallery „Vangel Kodzoman“ – Struga

Availability : Во текот на целата година
Вангел Коџоман е истакнат ликовен уметник во Македонија ,кој вопочетокот на триесетите години на […]

Zejnel Abedin Pasha Tekje, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Во непосредна близина на Стариот чинар во старата охридска чаршија се наоѓа Зејнел Абедин […]

Museum „Dr. Nikola Nezlobinski“ – Struga

Availability : Во текот на целата година
Музејот е комплексна институција која вклучува оддели за: биологија, археологија, етнологија, историја, историја на […]

Chapel of St. Theodor Tiron, monastery complex Kalishta, Struga

Availability : Во текот на целата година
Свети Теодор Тирон е манастирски параклис кој се наоѓа во Калишкиот манастир во струшкото село Калишта. Се наоѓа во […]

Chapel of St. Petar and Pavle – Struga

Availability : Во текот на целата година
Параклисот посветен на св.Петар и Павле е обновен во 1990 година врз постариот параклис […]

Cave church „Rozhdenstvo Bogorodichno“, Struga

Availability : Во текот на целата година
Црквата Рождество на Пресвета Богородица e црква на Првата охридска парохија во Охридското архијерејско намесништво во Дебарско-кичевската епархија на Македонската Православна Црква. […]

Church „St. Archangel Mihail“ – Radozhda, Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Пештерната црква е посветена на Арханѓел Михаил .Во неа се среќава живопис од 14 […]

Church „St. Anasija“ – Kalishta, Struga

Availability : Во текот на целата година
Во непосредна близина на манастирот Калишта, јужно од него, срасната со околните карпи, се наоѓа […]
1 2 3 4 5 8