+38922460876 welakeyou@lakes.mk
enmk

Cultural sights

Church “St. Varvara” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Црквата се наоѓа во стариот дел на градот и е подигната во 19 век […]

Church “St. Nikola” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Изградена е во 1863 година според натписот кој е видлив над вратата на црквата. […]

Church “St. Bogodorica Pandonos” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Изградена врз темели на постара црковна градба. Денес сочуван е само дел од фрескошивописот […]

Church “St. Dimitrij” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Свети великомаченик Димитриј Мироточив — македонски православен храм, кој се наоѓа во стариот дел на градот Охрид, […]

Church “St. Bogodorica Chelnica” – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Изградена врз темели на постара црква, во 14 век . Преосветена е 2011 година. […]

Urania House – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Куќата на Уранија во Охрид е изградена во втората половина на XIX век. Куќата […]

Church and monastery “St. Bogorodica”, Slivnica

Availability : Во текот на целата година
Црква Св. Богородица Сливница – Манастирот е посветен на Света Богородица и има манастирски […]

Church and monastery “St. Gjorgi” – Kurbino, Resen

Availability : Во текот на целата година
25 април, 1191 г., една мала група на зографи, на Бога само познати, го […]

Cave Church “St Petar and Pavle” – Konjsko, Prespa

Availability : Во текот на целата година
Свети Петар и Павле претставува пештерна црква во с.Коњско село Коњско Пештерниот храм се […]

Upper Gate – Ohrid

Availability : Во текот на целата година
Горна Порта е еден од најзачуваните влезови на градот но и важно археолошко наоѓалиште […]
1 2 3 8