Blog 4 Columns

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

Сместено во Преспанската Котлина, опколено со планините Баба, Галичица, Плакенска, Бигла и Горбач, Преспанското Езеро всушност се состои од две езера: Големо...
Прочитај повеќе

Дестинации

кои Ве покануваат да ги посетите
Прочитај повеќе

Ресен

Ресен e најголемото населено место во областа Преспа и просто не може се зборува за него, а да не се зборува и...
Прочитај повеќе

Струга

Сместен во подножјето на планината Јабланица, Струга е град расположен на езеро и на река. И тоа не кое било езеро, туку...
Прочитај повеќе

ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Охридското Езеро е гордоста на Република Северна Македонија. Најстарото во Европа и едно од најголемите. Езеро со раскошна природна убавина во совршена...
Прочитај повеќе

Охрид

Охрид се смета за најубавиот град во Република Северна Македонија, познат како „Град на светлината“ што е значењето на неговото античко име...
Прочитај повеќе

Introducing this amazing city

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole...
Прочитај повеќе

Pityful a rethoric question ran

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole...
Прочитај повеќе
1 2