Blog 3 Columns

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

Сместено во Преспанската Котлина, опколено со планините Баба, Галичица, Плакенска, Бигла и Горбач, Преспанското Езеро всушност се состои од две езера: Големо Преспанско Езеро (во кое се наоѓа тромеѓето на...
Прочитај повеќе

Дестинации

кои Ве покануваат да ги посетите
Прочитај повеќе

Ресен

Ресен e најголемото населено место во областа Преспа и просто не може се зборува за него, а да не се зборува и за Преспа, областа што ја сочинуваат четириесетина села...
Прочитај повеќе

Струга

Сместен во подножјето на планината Јабланица, Струга е град расположен на езеро и на река. И тоа не кое било езеро, туку најстарото во Европа – Охридското Езеро. И не...
Прочитај повеќе

ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Охридското Езеро е гордоста на Република Северна Македонија. Најстарото во Европа и едно од најголемите. Езеро со раскошна природна убавина во совршена симбиоза со човечкото присуство, поради што е впишано...
Прочитај повеќе

Охрид

Охрид се смета за најубавиот град во Република Северна Македонија, познат како „Град на светлината“ што е значењето на неговото античко име Лихнидос. Преполн со цркви, манастири и други христијански...
Прочитај повеќе

Introducing this amazing city

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm...
Прочитај повеќе

Pityful a rethoric question ran

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm...
Прочитај повеќе

Separated they live in Bookmarksgrove

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Donec...
Прочитај повеќе