Blog 3 Columns With Frame / Post Format

Page caption algined here

ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

Сместено во Преспанската Котлина, опколено со планините Баба, Галичица, Плакенска, Бигла и Горбач, Преспанското Езеро всушност се состои од две езера: Големо Преспанско Езеро (во кое се наоѓа тромеѓето на...

Дестинации

кои Ве покануваат да ги посетите

Ресен

Ресен e најголемото населено место во областа Преспа и просто не може се зборува за него, а да не се зборува и за Преспа, областа што ја сочинуваат четириесетина села...

Струга

Сместен во подножјето на планината Јабланица, Струга е град расположен на езеро и на река. И тоа не кое било езеро, туку најстарото во Европа – Охридското Езеро. И не...

ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Охридското Езеро е гордоста на Република Северна Македонија. Најстарото во Европа и едно од најголемите. Езеро со раскошна природна убавина во совршена симбиоза со човечкото присуство, поради што е впишано...

Охрид

Охрид се смета за најубавиот град во Република Северна Македонија, познат како „Град на светлината“ што е значењето на неговото античко име Лихнидос. Преполн со цркви, манастири и други христијански...

Introducing this amazing city

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm...

Pityful a rethoric question ran

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm...

Audio Post Format

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the...

Separated they live in Bookmarksgrove

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Donec...

Standard Post Type

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm...

Video Post Format

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the...
1 2